Podcast; Wees eens niet zo gelukkig!

Om het gedachtegoed van mijn derde boek ‘het kleine grote frustratieboek’ te promoten wilde ik graag praten met normale mensen over het onderwerp ‘geluk’ en vooral onze ‘niet zo gelukkige’ kant van het leven. In Januari is deze podcast opgenomen om in maart online te gaan.

Alleen toen kwam Corona… Waardoor alle gespreksonderwerpen eigenlijk wegvielen in de ban van het virus. Na enige twijfeling heb ik besloten de podcast toch online te gooien, in de hoop dat het je in deze tijd inspireert en een oplossing is voor eventuele verveling . Tevens heb ik gevraagd aan iedere spreker om een spraakmemo op te sturen waarin ze vertellen met welk gevoel ze de podcast nu terug luisteren in deze corona tijden (dit is te beluisteren op mijn Instagram). Ik ben benieuwd hoe jij deze podcast ervaart; geeft het je inzichten, of juist helemaal niet, herken je jezelf erin? Ik ben in ieder geval benieuwd naar je mening!

Het is best spannend om zo’n eerste podcast van jezelf online te zetten, je gaat erg snel aan jezelf twijfelen. Toch, ondanks dat ik nog veel kan leren was het ontzettend leuk om te doen. Hopelijk luister je er met evenveel plezier naar als dat het is opgenomen!

Klik hier voor het boek:

Podcast

Het normale mens Charlotte

De perfecte reis. De mooiste eilanden bezichtigen, de perfecte plaatjes schieten en tussendoor vooral de reis naar je innerlijke zelf afleggen. Jezelf leren kennen.
Ongeveer 40% van de Nederlandse generatie Y mensen hebben dit wel een keer gedaan, maar is het allemaal wel zo perfect? Charlotte is eerlijk over haar reis en waar ze tegenaan liep. Zo ondekte ze dat de gesprekken in Bali net zo oppervlakkig kunnen zijn als in Amsterdam.

Het normale mens Annemarie

Een podcast voor normale mensen. Voor de Corona tijd heb ik met het normale mens Annemarie een gesprek gehad over haar pessimistische en introverte karakter. Het is niet zo zeer dat ze negatief in het leven staat, zelf noemt ze het gewoon realistisch. We hebben een open gesprek over geluk en wat geluk voor haar betekent. Herkenbaar of verder praten? Stuur me dan vooral even een bericht op mijn Instagram; @guusjeslagter of natuurlijk Annemarie zelf: @Whitebeepro

Het normale mens Semra

Semra is een onvervulde reiziger, eigenlijk is ze het meest gelukkig op reis. Als ze in Nederland komt wordt ze alweer snel geconfronteerd met het haastige leven zonder tijd of ruimte voor spontaniteit.
Tijdens iedere reis heeft ze haar verhalen en bevindingen opgeschreven wat uiteindelijk een groot verhaal over geluk is geworden. Voor de Corona tijd ging ik met Semra in gesprek over geluk en hoe ze geluk in Nederland ervaart tegenover alle andere culturen die ze heeft opgezocht.