De dichterskunst

De dichters zijn alles wat er tussen ons als mensen is. Onze gedachtes, onze meningen en onze gevoelens. Iets wat we nooit echt overgebracht krijgen naar de ander, vertalen zij in woorden en beeld, met genoeg ruimte voor eigen interpretatie en betekenis. Het zijn mensen noch wezens, ze zijn een vertaling van een bepaalde energie die gebonden is aan een tijd, een ruimte of een stroming. Hun surrealistische scènes symboliseren een universeel gevoel, versterkt door een gedicht dat spreekt tot en voor de verbeelding.

De dichters kunst zijn surrealistische werken die versterkt worden door bijpassende gedichten.

Werkwijze: kunst in opdracht

Ik maak eigen werken maar heb een voorkeur voor kunst in opdracht. De dichters hebben namelijk een voorkeur om mensen persoonlijk te raken. In een openbare ruimte of juist in een intieme omgeving. Het verhaal moet een verlenging zijn van de emotie die in die ruimte leeft.  Ik kan je niet altijd beloven dat het een schilderij wordt, wie weet wordt het een samenwerking van foto’s en schilderingen, misschien wordt het een gehele kunstcollage; verschillende stukken die met elkaar samenwerken en samen één geheel vormen.

De dichters en ik doen er in ieder geval alles aan om het verhaal wat een ruimte bezit, op de meest sprekende manier te vertalen. 

Deze pagina legt uit hoe Guusje Slagter werkt als ze een opdracht krijgt en geeft een impressie van de dichterskunst. Wil je zien welk werk nog te koop is klik dan hier.

Eigen werk

Sfeerimpressie van De Dichters

Dat wat al gemaakt is

Opdrachten:

House of Artisans

The House of Artisans is een hoogsegment winkel waar ondernemende vrouwen vanuit een ‘probleem’ hun eigen kledingmerk zijn gestart. Het zijn ieder ondernemende en innovatieve vrouwen die samen sterk zijn elkaar willen stimuleren in het waarmaken van hun droom. De enige struggle die zij ervaren is wat ‘anderen’ mensen er vaak van vinden. Vandaar dit schilderij en het gedicht, om iedere onderneemster te herinneren aan hun eigen energie.

 

Kijk omhoog

Ik zit hier
met of zonder vechten

Dit is de plek
De ruimte
De tijd
Die ik heb gemaakt vanuit mijn ziel
en persoonlijke rechten

Kijk maar
Sla me neer
Doe wat je kan
Ik zit hier
Ik blijf
En iedereen vindt daar wat van.

Tram 3 is een cafe restaurant in Antwerpen, opgericht door ‘Lizzie’. Een plek die zelf al een kunstwerk is, maar waar de dichters de kracht van ‘Lizzie’ in haar ondernemerschap graag wilde versterken door beeld.

Wanneer het universum kijkt

Welkom op tafel Welkom in het licht
Nu heb je onze aandacht We zien je
We horen je wellicht

Jij hebt jezelf bewezen Tussen ieder ander wezen Die zich voor ons,
nog in het donker begeven

Een zeldzaam verhaal
Een persoon met universele macht Daarom zijn we hier
Jij doet
Jij leeft
Jij beweegt
Zo verdien je onze aandacht