Het boek: ELIZE

Verwacht in de lente van 2021

In de lente van 2021 gaat Guusje haar debuutroman verschijnen. Nu nog onder de werktitel; ELIZE.

Het verhaal vooral vermaak bieden. Met veel humor vertelt het heel herkenbare situaties voor andere meiden in de twintig. Een soort Sex and the City, alleen dan met veel minder glamour en zonder designerkleding. Eigenlijk gewoon de niet-internationale pauper-versie van Sex and the City.

2019: Het kleine grote frustratieboek

Als gelukkig mens ben je niet altijd gelukkig

Er zijn boeken over Japans geluk, Zweeds geluk, Deens geluk, Frysk geluk – en er zijn er vast nog een heleboel die we vergeten zijn. En niet alleen in de boekhandel, maar ook op sociale media worden we ermee doodgegooid: #blessed, #goodlife, #dankbaar, #happiness. Geluk is het hoogst haalbare.
Maar mogen we dan nooit eens een dagje lekker gefrustreerd zijn? Even kwaad zijn omdat iets gewoon niet gaat zoals jij wil? Zeker wel.
In Het grote kleine frustratieboek vind je opdrachten, illustraties en nog veel meer om je frustratie kwijt te kunnen.

Recensie Chicklit:

Het kleine grote frustratieboek is lekker vlot geschreven. Teksten zijn kort maar krachtig en worden afgewisseld met simpele, maar pakkende, tekeningen. Het boek is herkenbaar, origineel en ook inspirerend. Mooi is hoe Guusje Slagter ook in dit boek weer die fijne balans tussen luchtig en diepzinnig weet te pakken. Ze spot een beetje met de hele hype van altijd maar gelukkig moeten zijn en daarover te moeten posten naar anderen (#blessed #goodlife etc.), maar zet je daarmee wel aan het denken.

Klik hier voor de volledige recensie

2017: De Kleine Wereldverbeteraar

Omdat jij de verandering al kan maken

De Kleine Wereldverbeteraar is een boek vol met sprookjes die een grote knipoog zijn naar de huidige leefwereld. Ze laten je nadenken over de maatschappij en omgang met anderen én de wereld. Een boek wat je positiever laat denken.

Recensie leesje.nl

De kleine wereldverbeteraar is echt een leuk boekje wanneer je op een laagdrempelige manier aan de slag wilt om de wereld een stukje mooier te maken. Het boek is absoluut niet belerend en heeft helemaal geen self helpkarakter met ingewikkelde levenslessen. De boodschap wordt overgebracht door fictieve verhalen en concrete tips, die ook nog eens prachtig vormgegeven zijn. Slagter heeft een fijne schrijfstijl, alsof ze een vriendin is die gezellig tegen je kletst. Toch zijn de overdenkingen vaak erg groot en conceptueel, zoals dankbaarheid en harmonie, waardoor het gevaar dreigt dat dit bij de lezer ook enigszins abstract blijft. Maar het allerbelangrijkste: het boek is zeker een aanrader om in die wereldverbeteraar vibe te komen. You can do it!

2016: Dit Ben Ik

Weten wat je wilt is weten wie je bent

Sinds maart 2016 ligt het boek ‘Dit Ben Ik’ in de winkels. Dit boek is geschreven met de motivatie die Guusje vandaag de dag nog steeds hanteert; zelfkennis is het begin van een betere wereld.

Door de trainingen en workshops omtrent persoonlijke ontwikkeling laat Guusje mensen stap voor stap naar zichzelf keren. Ze creëert een sterke kern van jouw persoonlijkheid waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt en een sterker zicht op wat je wilt in de toekomst.

Recensie van bol.com

(want toen was ik nog niet echt bekend genoeg voor betere recensie websites)

Zeer sterk en mooi vormgegeven boek. Een zelfhulpboek van een hoog en vernieuwend niveau. Hard werken en 300% inzet geeft bijzondere resultaten die niemand je ooit nog afneemt. Maar, zoals genoemd, hard werken. Verwacht niet dat de oplossing je wordt aangedragen, je gaat er zelf naar opzoek!